Δραστηριότητες 2012

22 Ιανουαρίου 2012: το κόψιμο της βασιλόπιτας στο εστιατόριο Ορφέας.

01 Φεβρουαρίου 2012: Εθιμοτυπική επίσκεψη του Προέδρου κυρ. Ζήκου και του ταμεία του συλλόγου μας κυρ. Σάρρα, στον νέο Πρέσβη της Ελλάδος στην Βιέννη όπου και παρουσιάστηκε ο σύλλογος και οι δραστηριότητες αυτού.

03 Φεβρουαρίου 2012: Εθιμοτυπική επίσκεψη του Προέδρου κυρ. Ζήκου και των Αντιπροέδρων του συλλόγου μας κυρ. Παπαδόπουλου και κυρ. Μπακούρα, στον νέο Μητροπολίτη Αυστρίας και Έξαρχο Ουγγαρίας Σεβασμιότατο Αρσένιο όπου και παρουσιάστηκε ο σύλλογος και οι δραστηριότητες αυτού.

17 Φεβρουαρίου 2012: γενική συνέλευση του συλλόγου μας και εκλογές για την ανάδειξη του καινούργιου Διοικητικού συμβουλίου, στο εστιατόριο Ορφέας.

11 Μαίου 2012: Σε συνεργασία με την Αυστρο-Ελληνική Ένωση έγινε μια ομιλία, παρουσίαση χαρτών, εικόνων και αναφορά σε μελέτες από τον καθηγητή Πανεπιστήμιου του Σάλτσμπουρκ Dr. Herbert Weingartner με θέμα „ Ελληνικά τοπία “ σε Γκαλερί της Βιέννης.

13 Μαίου 2012: Σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία, τον Κοινωπολιτιστικού συλλόγου Βιέννης και Περιχώρων και του Διαπολιτιστικού συλλόγου Μακεδονία έγινε εκδρομή με πούλμαν στο Μάουτχαουζεν. Ο σύλλογος μας εκπροσωπήθηκε δια του προέδρου κυρ. Χαρίλαου Ζήκου και του Α αντιπροέδρου κυρ. Παπαδόπουλου.

20 Μαίου 2012: Εκδρομή με λεωφορείο και επίσκεψη στο μουσείο Petronell – Carnuntum με θέμα „1700 χρόνια Μέγας Κωνσταντίνος“ όπου ο διευθυντής του μουσείου κύριος Piero Bordin μας ξενάγησε στους χώρους του μουσείου και μας μίλησε για την τετραρχία της τότε εποχής του 312 μΧ. και για τον πρώτο χριστιανό Αυτοκράτορα, τον Μέγα Κωνσταντίνο. Μετά την εκδήλωση είχε μεσογειακό μπουφέ και κρασί της περιοχής, με μουσική από το συγκρότημα „οι Έλληνες „.

16. Ιουνίου 2012: Ο Διαπολιτιστικός Σύλλογος Μακεδονία και η Αυστρο-Ελληνική Ένωση, διοργάνωσε από κοινού εκδρομή στο Schrems, στο Waldviertel με αφορμή τον Αγιασμό του εξωκλησιού της Παναγίας που τελέσθηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αυστρίας, Έξαρχου Ουγγαρίας και Μεσευρώπης κύριο Αρσένιο. Παρόντες ήταν πάρα πολλά μέλη συλλόγου που εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο κυρ. Χαρίλαο Ζήκο, τον Α αντιπρόεδρο κυρ. Γεώργιο Παπαδόπουλο και τον Β Αντιπρόεδρο κυρ. Μπακούρα Χρήστο.

28 Ιουνίου 2012: τελείωσε η τρίτη περίοδος της τρίτης χρονιάς των παραδοσιακών ελληνικών χορών που διοργανώνει ο σύλλογος μας με τον χοροδιδάσκαλο Αργυρού Νίκου.

20 Σεπτεμβρίου 2012: Συμμετοχή δια του προέδρου του συλλόγου μας στον οικουμενικό εσπερινό με συμμετοχή του ελληνορθόδοξου Μητροπολίτη Αυστρίας-Εξάρχου Ουγγαρίας, Αρσένιου, που τέλεσαν το βράδυ της Κυριακής οι εκπρόσωποι των Εκκλησιών στην Αυστρία στην πόλη Πετρονέλ, ανατολικά της Βιέννης, στα ερείπια της αρχαίας ρωμαϊκής πόλης Καρνούντουμ. Ο εσπερινός έγινε στην μνήμη των θυμάτων των διωγμών κατά των Χριστιανών, αλλά και στην εκεί «Σύνοδο των Αυγούστων», που πριν από δεκαεπτά αιώνες αποτέλεσε καμπή στην ιστορία της Ανθρωπότητας, καθώς υπήρξε η αφετηρία νομιμοποίησης του Χριστιανισμού.

Προηγήθηκε συναυλία κλασικής μουσικής μεγάλων μουσουργών με θρησκευτικές αναφορές, από την Πρώτη Γυναικεία Ορχήστρα Δωματίου Αυστρίας, ενώ οι εκδηλώσεις έκλεισαν με τρίωρη συναυλία ελληνικής έντεχνης και λαϊκής μουσικής από το μουσικό σχήμα της Βιέννης «Οι Έλληνες».

Μεγάλο μέρος της συναυλίας ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μάνου Λοϊζου με αφορμή τα 30 χρόνια από τον θάνατό του.

04 Οκτωβρίου 2012: Άρχισε η πρώτη περίοδος της τέταρτης χρονιάς των παραδοσιακών ελληνικών χορών που διοργανώνει ο σύλλογος μας με τον χοροδιδάσκαλο Αργυρού Νίκου.

06 Οκτωβρίου 2012: Εκδήλωση στο μουσείο Carnuntum την μεγάλη νύχτα των μουσείων με τον Έλληνα καλλιτέχνη από την Γερμανία κύριο Κώστα Παπαθανασίου σε ένα ταξίδι στην μυθολογία με κιθάρα του.

Συνεργασία με το Αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων μέσω του κυρίου Δημητρακούδη για την αναφορά κάθε δραστηριότητας του συλλόγου μας

Συμμετοχή στις μηνιαίες συναντήσεις με τους ελληνικούς συλλόγους στην πρεσβεία της Ελλάδος με το Εξοχότατο Πρέσβη κ. Θεμιστοκλή Διομήδη

Συνεργασία με την «ΠΑΜMΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗΣ και Η.Π.Α.», την Ένωση Μακεδονικών Σωματείων Καναδά και Αυστραλίας, το Κέντρο Αποδήμων Μακεδόνων

Συνεχής ανανέωση και εμπλουτισμόσς της ιστοσελίδας του συλλόγου μας.