Δραστηριότητες 2013

20 Ιανουαρίου 2013:  Έγινε το κόψιμο της βασιλόπιτας στο εστιατόριο Ορφέας, με την συμμετοχή του μητροπολίτου Αυστρίας κ.κ. Αρσενίου τον πρέσβη της Κύπρου, τον Έλληνα πρόξενο και πλήθος επισήμων, φίλων και μέλη του συλλόγου μας. Στην εκδήλωση έγινε η βράβευση για το έργο τους για την Ελλάδα και τον πολιτισμό της Γραμματέως Απόδημου Ελληνισμού κα. Δρ. Όλγας Σαραντοπούλου όπως επίσης και του κυρίου Μπορτίν καθώς και η ανακήρυξη τους σε επίτιμα μέλη του συλλόγου μας.

30 Ιανουαρίου 2013: Γενική συνέλευση του συλλόγου μας στο εστιατόριο Der Grieche.

23 Μαρτίου 2013:  Γιορτάστηκε στο Δημαρχείο της Βιέννης τα εικοστά γενέθλια του συλλόγου μας με την συμμετοχή του μητροπολίτου Αυστρίας κ.κ. Αρσενίου, τον πρόξενο της Ελλάδος, μέλη της Ελληνικής και κυπριακής πρεσβείας και πλήθος επισήμων, φίλων και μέλη του συλλόγου μας. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με το χορευτικό του συγκροτήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμπελίων Πέλλας υπό τους ήχους της ορχήστρας χάλκινων πνευστών „Κρυστάλλινος Ήχος“, συνεχίστηκε με το χορευτικό του Μακεδονικού Συλλόγου Μονάχου και Περιχώρων. Tο μουσικό πρόγραμμα πλαισίωσε και το συγκρότημα “Die Griechen”. Η βραδιά είχε τεράστια επιτυχία με συμμετοχή περίπου 250 καλεσμένων στους οποίους κατά την είσοδο τους στην αίθουσα δόθηκε δώρο το βιβλίο πού εξέδωσε ο σύλλογος μας για τα είκοσι χρόνια από την ίδρυση του.

5 Μαΐου 2013:  Με ιδιαίτερη χαρά και με την ευκαιρία του εορτασμού του  Άγιου Πάσχα ο Διαπολιτιστικός Σύλλογος ¨ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ¨ σε συνεργασία με τον κύριο Πιέρο Μπορντίν, ιδρυτή και διευθυντή του «Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Θεάτρου Art Carnuntum», γιορτάσαμε για πρώτη φορά ελληνικό πασχαλινό γλέντι με ζωντανή ελληνική μουσική από το συγκρότημα οι Έλληνες, στους υπαίθριους χώρους του Αρχαιολογικού πάρκου / Μουσείου  Petronell-Carnuntum. Ή συμμετοχή των μελών και φίλων του συλλόγου μας ξεπέρασαν τα 130 άτομα που ήρθαν είτε με το λεωφορείο που ναύλωσε ο σύλλογος είτε και με ιδιωτικά μέσα μεταφοράς.

12 Μαΐου 2013:  Ο Διαπολιτιστικός σύλλογος Μακεδονία σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων Αυστρίας (ΟΕΣΑ), διοργάνωσε  εκδρομή με πούλμαν στο Μάουτχαουζεν. Ο σύλλογος μας εκπροσωπήθηκε δια του προέδρου κυρ. Χαρίλαου Ζήκου και αρκετών μελών του.

27 Ιουνίου 2013 τελείωσε η τρίτη περίοδος της τέταρτης χρονιάς των παραδοσιακών ελληνικών χορών που διοργανώνει ο σύλλογος μας με τον χοροδιδάσκαλο Αργυρού Νίκου.

01 Ιουλίου 2013 Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη μελών του Δ.Σ. συλλόγου στο Brno της Τσεχίας ύστερα από πρόσκληση της ένωσης Hrad bez výHrad σε συνεργασία με την Τσέχικη Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών, το κοινωφελές ίδρυμα Hellenika, το πρακτορείο Klídeček, το Λύκειον των Ελληνίδων στην Τσέχικη Δημοκρατία, την Ελληνική κοινότητα Μπρνό, το τσέχικο-ελληνικό επιμελητήριο με έδρα την Αθήνα και το κρατικό κάστρο Veveří για την εκδήλωση «Ελληνικό Σάββατο στο κάστρο Veveří».

Στα πλαίσια της εκδήλωσης ο πρόεδρος κ. Χαρίλαος Ζήκος ο αντιπρόεδρος Α κ. Παπαδόπουλος Γεώργιος , η υπεύθυνη πολιτιστικών κα. Γιαννουλίδου Έλσα και το μέλος του συλλόγου κ. Μαγκίωρης Γιώργος επισκέφτηκαν το κάστρο Veveří, και την έκθεση υπό την επιμέλεια του κ. Αριστείδη Franc για τις σημαντικές προσωπικότητες που συνδέουν την Ελλάδα και την Μοραβία και παρακολούθησε το μουσικοχορευτικό πρόγραμμα που παρουσίασε το Λύκειο των Ελληνίδων στην Τσέχικη Δημοκρατία, το χορευτικό Προμηθέας και το συγκρότημα Ακρόπολις. Ήταν μια επιτυχημένη συνάντηση που έφερε το Σύλλογο μας κοντά στις ποικίλες δραστηριότητες του Ελληνισμού της Τσεχίας.

13 Ιουλίου 2013 Εκπροσώπηση του συλλόγου μας στο συνέδριο Μακεδονικών συλλόγών που έγινε στην Φλώρινα από τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Χαρίλαου Ζήκου. Στο συνέδριο ο πρόεδρος έκανε γνωστό το έργο και τις δραστηριότητες του συλλόγου μας.

03 Οκτωβρίου 201 Άρχισε η πρώτη περίοδος της πέμπτης χρονιάς των παραδοσιακών ελληνικών χορών που διοργανώνει ο σύλλογος μας με τον χοροδιδάσκαλο Αργυρού Νίκου.

Συνεργασία με το Αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων μέσω του κυρίου Δημητρακούδη για την αναφορά κάθε δραστηριότητας του συλλόγου μας

Συνεργασία με την «ΠΑΜMΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗΣ και Η.Π.Α.», την Ένωση Μακεδονικών Σωματείων Καναδά και Αυστραλίας, το Κέντρο Αποδήμων Μακεδόνων

Συνεχή ανανέωση και εμπλουτισμό της ιστοσελίδας του συλλόγου μας.